figyelemfelhívás
események
 
Bookmark and Share  
nagyotthallók részére
angol
francia

Egészségügy

Nyílt levél

Horváth Ágnes egészségügyi miniszter asszonyhoz.

Tárgy:  A kórház miért piactér ?     Betegek zaklatása.

     Az  ÉDESANYÁM  nem Döbrögi-né, hogy háromszor kell megfizetnie a kórházi kezelést.
Igaz nem mesebeli figura, hála Istennek még élő személy 83 éves, de már ő is bekerült a történelembe, mert mint lakásmaffia áldozat, már a tulajdonától 11 éve megfosztotta az i~gazság~szolgáltatás.
Mint volt egészségügyi dolgozó, az egészügyi szolgáltatásért jól megfizet. 3 + 1 vagy többször is, mert addig az orvosi vizitálásért fizet ameddig be nem kerül a kórházba, majd ott naponta megint fizet.
- aktív dolgozóként fizetett tb.járulékot
- vizitdíj,
- igazolványok beszerzése

      Nem tudom mi a cél, a magyar állampolgárok létszámának csökkentése, vagy azonnal két osztályt kell igénybe venni, kardiológia után az idegosztály, hogy tovább fizesse a kórházi díjat? A körülmény sok kérdést von maga után. Nekem nincs terhemre a 83 éves Édesanyám,
2008.02.16-án szombaton, reggel csak egy fiatal romanő jelent meg, árusítás céljából a kórterembe, édesanyám megkérte, menjen ki. Eddig nem is volt baj.
Délben már ketten tértek vissza a fiatal és egy középkorú romanő.
Aki tud mozogni egy kicsit az ebédre hívó szó hallatán, melyet a nővérke hangosan tesz, a betegek eleget tesznek.
Nem csak a betegek hallják, hanem a folyosón tartózkodó nem oda illő személyek is, így a
kórtermek szabad prédává válnak, ezt ki is használják a szemfülesek.
Tessék mondani mi keresni valója van a PIACNAK a KÓRHÁZBAN? Felháborító, mit keresnek az árosuk a betegek között? Mindég mi legyünk toleránsak a ki és megfosztottak? Miért? Mi nem vagyunk emberek, mindég az elkövetőt kell védeni,a sértetett,áldozatott nem?

     Édesanyám is eleget tett a hívó szónak. Igaz csak vasárnap vette észre, hogy az éjjeli- szekrényben lévő, a kézitáskájából, gazdát cseréltek az igazolványok, és pénztárcája.
Vasárnap délbe mentem látogatni, mikor rosszul lét közepette mesélte a történteket.
Azóta rettegésben van, fél aludni is. Nagyon jól tudja már, hol, mikor,hogy  lehet vissza élni az igazolványokkal. A rendőrségen bejelentést tettem.

Miniszter asszony!  Kérem, látogasson már el az ember/ állampolgár kórházába, és mérje fel a körülményeket. Felajánlom segítségemet, és vállalom az útikalauzolást is.
Borzasztó milyen állapotok uralkodnak, a kórházban, ezért nem a dolgozók felelnek. Csodálom, hogy ilyen körülmények között még vállalják azt a felelős munkavégzést és próbálnak mosolyogni a nem biztonságos, az omladozó fal, infúziós állvány hiánya, nincs kapaszkodó kapaszkodó stb. és még sorolni lehetne a sok hiányosságot. Gondolom, nem a  kórházi vezetés a felelős.  ( Nem mindenki tudja igénybe venni a privát egészség ellátást.)

    A kórházba kerülés előtt: 2 és félórát vártunk, mert a VIII. és IX. kerületre egy éjszakai ügyeletes orvos jut.  Ez nem zavarja miniszterelnök asszonyt? Remélem az Ön Édesanyja is él még, mert én szeretném, hogy az enyém sokáig éljen.
Elküldöm Önnek a számlát, melyet ki fognak állítani, gondolom nem az áldatlan állapotot, fogja tükrözni, mert még köszönő viszonyban sincs egymással.
Az egészségügyi dolgozóknak mentősöknek köszönöm, nagyon tisztességesen végzik a munkájukat akikkel én találkoztam. A rendőrségen is rugalmas ügyintézéssel találkoztam.      
Budapest 2008.02.18.   Tisztelettel:                                                                    
Török-Szabó Erzsébet  www.sors-tarsak.hu    E-mail: sorstarsak@freemail.hu

 

angol magyar